0.3 C
București
2023 noiembrie 27

„Vrem doar ca lumea sa ne considere fiinte umane. Nu suntem teroristi”

RECOMANDARI

- Advertisement -

Cateva mii de persoane au manifestat sambata la Washington in apararea drepturilor palestinienilor la un stat functional, solicitand in special incetarea ajutorului acordat Israelului de catre statul american, noteaza AFP.

Grupati pe treptele Memorialului Lincoln, loc emblematic al protestelor din capitala americana, participantii au scandat dorinta lor de a vedea o „Palestina libera” si au cerut sfarsitul a ceea ce ei considera a fi un „apartheid” din partea Israelului fata de poporul palestinian.

„Speram sa trimitem un mesaj clar guvernului Statelor Unite ca zilele in care a sustinut statul israelian fara repercusiuni s-au incheiat”, a declarat pentru AFP Sharif Silmi, prezent la protest, in mijlocul a mii de drapele palestiniene.

„Vom infrunta orice politician care continua sa finanteze armele pentru Israel. Ne vom opune, vom vota impotriva lor, ii vom finanta pe opozantii lor, pana cand ii vom bate la urne”, a adaugat acest avocat de 39 ani din Washington.

„Oamenii s-au trezit si actioneaza. Fie ca sunt tineri evrei, tineri musulmani, tineri negri, tineri albi, exista un viraj generational”, in Statele Unite in lupta pentru „schimbarea si eliberarea poporului palestinian si a tuturor popoarelor oprimate”, a continuat avocatul. Un sentiment impartasit si de Lama Alahmad, nascuta in teritoriile palestiniene, crescuta si educata in Emiratele Arabe Unite inainte de a ajunge in Statele Unite cu peste 20 de ani in urma. Ea a declarat la protest: “ Vrem doar ca lumea sa ne considere fiinte umane. Nu suntem teroristi”!

- Advertisement -

PE ACELASI SUBIECT

Ultimele stiri

Facebook