Acasă GLOBAL NEWS Vai de armata noastra! Un militar roman a murit agatat de tanc

Vai de armata noastra! Un militar roman a murit agatat de tanc

0
Vai de armata noastra! Un militar roman a murit agatat de tanc

Dupa accidentele cauzate de vreme in care un pilot de avion MIG-21 si-a pierdut viata, dupa ce un elicopter cu 8 persoane la bord trimis in ajutor a cazut la randui, vineri 18 martie un militar roman a murit intr-un exercitiu national de manevrare a tancului.

Potrivit MApN, este vorba despre plutonierul Sebastian Serban din Batalionul 284 Tancuri „Cuza Voda” din Galati. El a decedat vineri, 18 martie, pe timpul activitatilor de instruire in cadrul unui exercitiu de conducere a tancului, fara trageri de lupta, in Poligonul Smardan din judetul Galati.

”Militarul coordona manevrele de deplasare ale unui tanc, moment in care a fost prins intre tancul aflat in miscare si una dintre laturile amplasamentului.

Conform procedurilor, a fost apelat Serviciul Unic de Urgenta 112, iar un echipaj medical al SMURD s-a deplasat la fata locului. Din pacate, leziunile militarului au fost incompatibile cu viata.

In acest moment, Politia Judiciara Galati efectueaza cercetari la fata locului, a fost instiintat Parchetul Militar Galati, iar la nivelul unitatii a fost numita o comisie condusa de seful de stat major pentru cercetarea administrativa a imprejurarilor producerii evenimentului. Militarul avea 35 ani, era angajat al MApN din anul 2008 si era casatorit.

Conducerea MApN isi exprima profundul regret pentru tragicul eveniment si este alaturi de familia indoliata”, a transmis MApN.

Initial, sursele au transmis pentru Ziare.com ca se face o analiza a situatiei si ca nu este vorba despre un exercitiu international.

Premierul Nicolae-Ionel Ciuca a transmis un mesaj de condoleante:

„Sunt alaturi de familia militarului care si-a pierdut viata la Smardan, pe timpul activitatii de instruire cu tancurile.

Din pacate, o activitate de instruire de rutina s-a transformat intr-o tragedie. Un om tanar, de 36 de ani, si-a pierdut viata la datorie.

Transmit condoleante familiei indurerate! Dumnezeu sa il odihneasca!”

Facebook