18.1 C
București
2023 septembrie 30

Un studiu al Parlamentului European acuza Rusia si China de manipularea stirilor despre vaccinurile occidentale anti Covid 19

RECOMANDARI

- Advertisement -

Uniunea Europeana a finalizat un studiu asupra modului in care China si Rusia folosesc propaganda, manipularea si fake news, legate de asa zisa ineficienta a vaccinurilor occidentale anti Covid 19. Conform acestuia, intre lunile Decembrie si Aprilie, anul curent, in Mass-media europeana au aparut articole si stiri false care legau un numar mare de decese , de campaniile guvernamentale de vaccinare, in timp ce vaccinurile chinezesti si rusesti erau prezentare ca fiind superioare.

Concluzia studiului invita gigantii hi-Tech: Google, Facebook, Twitter si Microsoft sa colaboreze pentru a limita raspandirea dezinformarilor. Iata una dintre observatiile studiului european, realizat de divizia de politica externa din cadrul Parlamentului European: “Diplomatia vaccinului rus si chinezesc ”urmeaza o logica de joc cu suma zero si este combinata cu eforturi de dezinformare si manipulare pentru a submina increderea in vaccinurile fabricate in Occident. Atat Rusia, cat si China folosesc mass-media controlate de stat, retele de mijloace de comunicare de proximitate si retele sociale, inclusiv conturi diplomatice oficiale de social media, pentru a atinge aceste obiective”, se spune in raport, citand 100 de exemple rusesti in acest an.

De cel putin 10 ani, de la inceputul destabilizarii Ucrainei, UE si NATO acuza in mod regulat Rusia de actiuni sub acoperire, inclusiv de dezinformare, pentru a incerca sa destabilizeze Occidentul prin exploatarea diviziunilor din societate.
Problemele legate de furnizarea de vaccinuri AstraZeneca, precum si efectele secundare foarte rare ale vaccinurilor AstraZeneca si Johnson & Johnson au fost confiscate, se mai arata in raport: “Atat canalele oficiale chineze, cat si mass-media pro-Kremlin au amplificat continutul cu privire la presupusele efecte secundare ale vaccinurilor occidentale, denaturand si senzationalizand rapoartele internationale ale mass-media si asociind decesele la vaccinul Pfizer / BioNTech in Norvegia, Spania si in alte parti”,

- Advertisement -

PE ACELASI SUBIECT

Ultimele stiri

Facebook