Acasă MILITAR Un general rus a sunat acasa din Ucraina! Ce i-au facut ucrainienii e demn de cartile de istorie

Un general rus a sunat acasa din Ucraina! Ce i-au facut ucrainienii e demn de cartile de istorie

0
Un general rus a sunat acasa din Ucraina! Ce i-au facut ucrainienii e demn de cartile de istorie

Trupele ucrainene au reusit sa intercepteze un apel al unui general rus, sa-l localizeze si sa-l elimine, potrivit The New York Times. Ziarul a citat doi oficiali militari americani, fara a da numele generalului sau a oferi detalii despre locul in care se afla acesta.

Reportajul coroboreaza informatiile conform carora armata rusa foloseste comunicatii nesecurizate pe care Ucraina le-a putut intercepta.

Ucraina a declarat ca a ucis patru generali pana acum, un numar neobisnuit de mare pentru astfel de ofiteri superiori.

The Times a oferit cateva detalii despre generalul al carui apel interceptat s-a spus ca a dus la moartea sa.

Ziarul a raportat, citand oficiali americani: „ucrainenii au interceptat apelul unui general, l-au localizat geografic si i-au atacat locatia, ucigandu-l pe el si pe personalul sau”.

O persoana apropiata presedintelui ucrainean Volodimir Zelenski a declarat pentru The Wall Street Journal ca serviciile de informatii ucrainene au infiintat o unitate speciala pentru a vana comandantii rusi de rang inalt.

Anuntand moartea generalului-maior Vitali Gerasimov, ucis langa Harkov, oficialii ucraineni au mentionat „probleme semnificative de comunicare”.

Ucraina a lansat o inregistrare audio care pretindea sa arate un soldat rus care raporteaza moartea lui Gerasimov unui superior.

In apel, soldatul a spus ca sistemul de comunicatii Era al Rusiei a incetat sa functioneze in Ucraina, fortandu-i sa foloseasca linii nesecurizate.

Facebook