9.8 C
București
2023 noiembrie 29

Temutul serviciu de spionaj israelian, Mossad are un nou sef

RECOMANDARI

- Advertisement -

Un veteran specializat in lupta secreta impotriva Iran si Hezbollah, David Barnea va conduce Mossadul, inlocuindu-l pe fostul director, Joseph Cohen.

In varsta de 56 de ani, Barnes a fost numit de Netanyahu in fruntea elitei spionajului israelian “pentru a garanta ca ayatolahii nu pun capat existentei poporului evreu dupa mai mult de 2.000 de ani “a declarat seful guvernului de la Tel Aviv.

Din 2013 si pana cand a devenit numarul doi in Mossad in 2019, Barnes a comandat divizia Tzomet. Potrivit cotidianului Haaretz, ca sef al Tzomet, el a raspuns de recrutarea de agenti operativi impotriva tintelor principalele ale Mossadului, anume Iranul si Hezbollahul libanez.Numele lui Barnea si pozitia sa in Mossad nu puteau fi facute publice in Israel, date fiind regulile cenzurii militare, pana la anuntarea numirii sale de catre biroul premierului.

Numirea lui David Barnea era asteptata, dupa ce in decembrie biroul premierului a anuntat ca a fost ales un anume ‘D., director adjunct’, insa ea trebuia aprobata de un comitet ministerial.
Cohen va pleca de la sefia Mossadului dupa mai bine de cinci ani, timp in care a fost implicat indeaproape in demersurile de apropiere de state arabe din Golf, care au dus la acordurile de normalizare a relatiilor cu Emiratele Arabe Unite si Bahrein anul trecut.

Mossadul a fost acuzat recent de Teheran de asasinarea fizicianului iranian Mohsen Fakhrizadeh, considerat parintele programului nuclear iranian.

- Advertisement -

PE ACELASI SUBIECT

Ultimele stiri

Facebook