2.1 C
București
2023 noiembrie 30

Surse de la Moscova: Putin ancheteaza o serie de functionari care l-au sabotat!

RECOMANDARI

- Advertisement -

Presedintele Federatiei Ruse, Vladimir Putin, a ordonat Sefului Directiei de control si revizie a administratiei prezidentiale, Dimitri Salcov, Sefului Comitetul de cercetari penale al Federatiei ruse Alexandru Bastrichin, Procurorului general Igor Krasnov si Primului adjunct al Directorului FSB, Serghei Koroliov, sa faca o investigatie riguroasa in legatura cu fondurile care au fost repartizate pentru activitatile clandestine din Ucraina si pentru formarea “coloanei a 5-a”, intre anii 2014 si 2022.

Sunt suspectate de delapidare de fonduri anumite persoane care raspundeau de Directia Ucraina:

– fostul asistent al Presedintelui, Vladislav Surkov (principalul consilier al lui Putin pe problemele Abhaziei, Osetiei de sud si Ucrainei – nota FP),

– fostul sef al Directiei de legaturi culturale si sociale cu strainatatea apropiata, generalul Vladimir Cernov (fost sef al Departamentului Moldova al FSB – nota FP)

– cel care i-a succedat in post, Igor Maslov (Investigatie: KGB-istul Igor Maslov si componenta securistica a Departamentului Moldova. Cum vrea Rusia sa-i asigure un nou mandat de presedinte lui Igor Dodon. Episodul 2 | Podul
– nota FP),
– seful Directiei a 5-a a FSB (Service of Operational Information and International Relations – nota FP), general.col. Serghei Beseda,

– seful Comitetului federal rus de cooperare, Evghenii Primakov (nepotul fostului prim-ministru al Rusiei intre 1998-1999, care, de-a lungul lungii sale cariere a mai fost Ministru de externe, Presedinte al Sovietului Suprem al URSS, sef al serviciului de spionaj rus – nota FP)

– fosti responsabili ai Directiei Ucraina din Ministerul dezvoltarii economice Mihail Babici si Ioana Lantratova,

– actualul ministru de Afaceri Externe al Abhaziei, Final Ardzimba (fiul fostului „presedinte” al asa-zisei „republici Abhazia” – nota FP)

– si altii.

Se presupune ca acest grup de persoane si-a insusit circa 5 miliarde $, sabotand total misiunea, servindu-i lui Putin o dezinformare constienta, pe baza carora acesta a hotarat sa comande inaintarea armatei.

Sumele respective erau folosite, chipurile, la finantarea unei retele de activisti prorusi, pentru organizarea de mese rotunde, pentru activitatea de propaganda, dar, de fapt, erau pur si simplu furate.

Putin a crezut sincer ca fondurile cheltuite au dus la crearea unei retele puternice de persoane in opozitie, care de-abia asteapta momentul cand o sa vina rusii si o sa elibereze seara de sub “jugul fascist”.

Putin credea sincer in existenta unor grupe de initiativa care sa formeze noile “republicii populare”, in existenta de agenti in mediul nationalist si asa mai departe.

Aceaste informatii constituie un semnal foarte foarte rau pentru Victor Medvedciuc care si-ar fi insusit in acelasi scop circa 1 miliard $.

- Advertisement -

PE ACELASI SUBIECT

Ultimele stiri

Facebook