13.5 C
București
2023 octombrie 3

Strada pe care se afla ambasada Belarus din Bucuresti, s-ar putea redenumi: Str. Roman Protasievich, jurnalistul rapit si arestat zilele trecute de trupele KGB

RECOMANDARI

- Advertisement -

Reputatul scriitor roman, Andrei Oisteanu a avut o initiativa extrordinara, propunandu-le primarilor Clotilde Armand si Nicusor Dan sa sa redenumeasca strada pe care se afla Ambasada Republicii Belarus cu numele jurnalistului disident Roman Protasievich, curajosul tanar care s-a opus dictaturii stalinistului Lukashenko si care a fost arestat in urma deturnarii unui avion de pasageri de trupele de securitate si aviatie din Belarus.

“Toata corespondenta ambasadei ar veni in si ar pleca din strada cu numele jurnalistului disident. De asemenea, diplomatii ar avea numele lui Roman Protasievich imprimat pe cartile lor de vizita”, a scris Oisteanu pe pagina sa de Facebook.

Atat jurnalistul cat si iubita lui sunt in arestul KGB si conform mamei lui Roman Protesevici “ sunt torturati si presati sa declare ce le dicteaza regimul”. Intr-o emisiune a televiziunii poloneze, tara unde familia Protesevici a primit azil politic, Natalia Protasevici a mai spus : “Nu sunt medic, dar e sigur ca l-au lovit la nas si este posibil sa i-l fi rupt si din cate se pare, l-au strans de gat pentru a scoate dovezi de la el”.

- Advertisement -

PE ACELASI SUBIECT

Ultimele stiri

Facebook