14.5 C
București
2023 decembrie 2

Scrisoarea care a bulversat Franta

RECOMANDARI

- Advertisement -

O mie de militari rezervisti dar si 18 ofiteri activi, precum si 20 de generali pensionati l-au avertizat pe presedintele Emanuel Macron cu privire la un posibil razboi civil, intr-o scrisoare considerata xenofoba si radicala, care face apel la patriotism avertizand asupra disolutiei valorilor profunde care stau la temelia constructiei europene.

Scrisoarea contine o serie de avertizari pentru guvern si parlamentari, cu privire la “cateva pericole mortale” care ameninta Franta, incluzand “hoardele din suburbiile imigrantilor saraci care inconjoara orasele franceze”. Militarii acuza, de asemenea, guvernul ca a folosit politia “ca agent de actiune dar si ca tap ispasitor”, in reprimarea brutala a protestelor vestelor galbene din ultimii ani.

Publicata pe 21 aprilie, scrisoarea a provocat un imens scandal politic in Franta, aceasta fiind sustinuta deschis de liderul de extrema dreapta Marine Le Pen, candidat la alegerile prezidentiale de anul viitor.

Guvernul francez a condamnat scrisoarea, initial pretinzand ca este vorba doar de militari in rezerva. Ministrul Fortelor Armate, Florence Parly, a scris ulterior pe Twitter: „Doua principii imuabile ghideaza actiunea membrilor armatei in ceea ce priveste politica: neutralitatea si loialitatea”.Ea a avertizat ca orice semnatari care inca mai lucreaza in armata vor fi sanctionati pentru ca au sfidat o lege care le cere sa ramana neutri din punct de vedere politic.

„Criticile la adresa guvernului sau indemnurile adresate camarazilor de a pune mana pe arme” sunt dovezi clare ale incalcarii regulilor militare, a precizat si Herve Grandjean, purtator de cuvant al Ministerului Apararii.

Iata Scrisoarea integrala a generalilor:

“Situatia este grava. Franta este amenintata de mai multe pericole mortale. Noi, care chiar si in retragere suntem soldati ai Frantei, nu putem ramane indiferenti la soarta frumoasei noastre tari.Drapelul tricolor nu este doar o bucata de panza, el simbolizeaza traditia celor care, indiferent de culoarea pielii si de religia lor, au slujit Franta si si-au dat viata pentru ea. Pe acest drapel sta scris ”Patrie si Onoare”. Or, onoarea noastra tine acum de denuntarea dezagregarii care ne afecteaza patria.
– Dezagregare care, printr-un soi de antirasism, are un singur scop: sa genereze pe teritoriul nostru o stare anormala, o ura intre comunitati. Astazi, unii vorbesc despre rasa, despre indigeni, despre teoria decolonizarii, insa acesti partizani fanatici si plini de ura nu vor decat razboi rasial. Ei nu ne inteleg tara, traditiile ei, cultura ei, ei vor sa o vada dezagregandu-se, in timp ce ii distrug trecutul si istoria. Astfel, ei ameninta statui si glorii militare si civile, punand sub semnul intrebarii traditii vechi de secole.
– Dezagregare care, odata cu islamismul si gloatele din mahalale, duce la ruperea mai multor parti ale tarii, pentru a le transforma in teritorii supuse unor dogme care sunt impotriva constitutiei noastre. Or, toti francezii, indiferent care ar fi religia lor, sunt acasa peste tot in Hexagon; nu pot exista orase sau cartiere in care sa nu se aplice legile Republicii.
– Dezagregare, pentru ca ura incepe sa fie mai puternica decat fraternitatea in timpul manifestatiilor in care puterea foloseste fortele de ordine pe post de tapi ispasitori, in fata francezilor in veste galbene care dau glas disperarii. Asta in timp ce indivizi infiltrati si cu cagule vandalizeaza magazine si ameninta fortele de ordine. Iar acestea din urma nu fac decat sa execute ordinele, uneori contradictorii, date de voi, guvernantilor.
Pericolele devin tot mai mari, iar violenta creste de la o zi la alta. Cine isi imagina acum zece ani ca un profesor va fi ucis si decapitat la iesirea de la cursuri? Or, noi, slujitorii Natiunii, care ne-am pus viata in pericol pentru a ne respecta juramantul, asa cum cere statutul de militar, nu putem ramane spectatori pasivi in fata unor asemenea evenimente.
De asemenea, cei care conduc tara trebuie neaparat sa gaseasca curajul necesar pentru eradicarea acestor pericole. Pentru asta este suficient sa aplice fara abatere legile care exista deja. Nu uitati ca, la fel ca si noi, majoritatea concetatenilor sunt satui de ezitarile voastre si de tacerile voastre vinovate.
Asa cum spunea cardinalul Mercier, primatul Belgiei, ”cand prudenta este peste tot, curajul nu e nicaieri”. Deci, doamnelor si domnilor, destul cu taraganarea, situatia este grava, iar munca ce ne asteapta este colosala; nu mai pierdeti timpul si sa stiti ca suntem gata sa sustinem politicile care vor avea in vedere salvgardarea natiunii.
Pe de alta parte, daca nu se vor lua masuri, laxitatea va se va raspandi implacabil in societate, provocand in cele din urma o explozie si interventia camarazilor nostri in serviciu activ, intr-o misiune pe teritoriul national pentru protejarea valorilor noastre constitutionale si apararea compatriotilor nostri.
Nu mai este timp de tergiversari, altfel, maine, un razboi civil va pune capat acestui haos, iar cei care isi vor pierde vietile din cauza voastra se vor numara cu miile.”

- Advertisement -

PE ACELASI SUBIECT

Ultimele stiri

Facebook