21.6 C
București
2023 septembrie 27

Rusia ar putea sa se deconecteze de la internetul global. Care ar fi consecintele?

RECOMANDARI

- Advertisement -

Europarlamentarul din Olanda, Bart Groothuis, membru al Parlamentului European, a declarat ca Rusia se poate deconecta de la reteaua globala de internet, fara consecinte grave asupra economiei si societatii sale. ”Rusia testeaza deja de doi ani daca poate sa se deconecteze de la reteaua globala de internet, fara consecinte grave asupra economiei sau societatii sale. Ei bine, ea poate.

In plus, Rusia s-a echipat cu mijloace militare extrem de avansate pentru a perturba functionarea cablurilor de internet cu fibra optica, care leaga continentul nostru de ceilalti si care servesc drept suport principal pentru economia noastra digitala”, a declarat Groothuis. In acest context, europarlamentarul a cerut sa se dezvolte o strategie de prelucrare a datelor care sa asigure si securitatea fluxurilor de informatii.

Potrivit acestuia, este necesar sa se protejeze procesul de transmitere a datelor atat sub apa, cat si la suprafata continentului european. Groothuis considera, de asemenea, ca fortele navale ale UE ar trebui sa contracareze activ orice operatiune neamicala. Anul trecut, in Senatul SUA au fost facute o serie de declaratii, potrivit carora Rusia si China ar reprezenta o ”amenintare” pentru cablurile submarine, care furnizeaza si asigura servicii si conexiuni telefonice si de internet. In special, s-a sustinut ca flota submarina rusa ar putea deteriora comunicatiile.

- Advertisement -

PE ACELASI SUBIECT

Ultimele stiri

Facebook