„Renasterea“ Chinei comuniste un pericol mondial!

Revenirea la metodele maoiste, ne reaminteste de propaganda rosie

Mesaj dur catre SUA

La festivitatea din Piata Tianmen acolo unde acum 30 de ani firava miscare studenteasca contra dictaturii comuniste, a fost inabusita in sange prin calcarea demonstrantilor cu tancurile Armatei Populare actualul presedinte Xi, a tinut o cuvantare de ameninatare a Lumii.
La exact 30 de ani de la acest eveniment tragic si „uitat“ de partidul comunist secretarul general Xi, a tinut sa sublinieze „suprematia si rolul de conducator si in urmatoarea suta de ani“, mentionand ca „natiunea a intrat in secolul chinezesc pentru a deveni cea mai mare putere de pe glob“.
La auzul unor asemenea semnale agresive de la Beijing un comentator german nu s-a sfiit sa compare speech-ul presedintelui Chinei cu urletele lui Hitler din anii 30‘ prin care nazismul german se baza pe sloganul: “un popor, un partid, un Führer“!

Acum, se repeta scenariul Partidului National Socialist pe scena Chinei unde natiunea si partidul comunist se afla in stransa legatura cu conducatorul sau aclamat, aidoma lui Hitler!!!
Atunci cand istoricii, credeau ca, perioada nazistra de trista amintire a disparut, iata ca in 2021 apare era Xi cu obiective economice curajoase (ceea ce era de asteptat) dar cu ambitii transformate in grave amenintari la adresa Lumii Libere.
Credinta in legatura de nezdruncinat a partidului comunist cu poporul chinez si invers, arata ca, stalinismul cu invatatura marxist-leninista, sunt elemente de baza in noul management politic.

De fapt, China stagneaza prin vechile conceptii politice, actualizate in fata unui tineret care este deja spalat pe creier precum oamenii din timpul Revolutiei Culturale conduse de Mao. Pentru generatiile de romani care au trait in dictatura comunista a lui Gheorghiu Dej si Ceausescu noua sau vechea strategie de supunere a chinezilor, nu este ceva nou.
In schimb pentru tineri, este de ceva de neinteles cum in 2021 un lider poate calca in picioare libertatile si drepturile oamenilor asa cum a anuntat ca o va face in continuare tovarsul XI.
Culmea este ca, tinerii din Piata Tianmen l-au si aplaudat, jurandu-i (precum Führerului) credinta si subordonare totala. De fapt ca in Coreea de Nord a dictatorului Kim.

Revendicarile teritoriale sunt oficiale

100 de ani de activitate a partidului comunist, a insemnat crearea unor clisee artificiale contra „capitalistilor si contra imperialistilor“ americani, occidentali sau asiatici. Modernizarea fortelor armate populare, are ca scop mentinerea permanenta a starii de alarma in vederea alipirii Taiwanului la „patria mama“ asa cum au facut chinezii cu Hong Kongul. Nu este o fictiune sau o imaginatie ci o realitate care produce multa iritare la Washington sau la NATO, intrucat fortele americane stationate in Taiwan, vor fi primele participante la o eventuala confruntare directa. Iar daca americanii sunt atacati de chinezi, atunci conform articolului 5 din Acordul NATO, urmeaza ca ceilalti parteneri sa intre in joc pentru aparareaSUA!!
Autoprofilarea presedintelui Xi, sustinut de o cincime din populatia Lumii, genereaza un pericol, anticipat de inteleptii unor vremuri trecute care anuntau „pericolul galben“! Urmeaza acum ca presedintele Joe Biden, sa analizeze cu consilierii lui de securitate nationala si internationala planurile chinezesti in vederea unor strategii comune de aparare a unei expansiuni simtite prin „Drumul Matasii“ de la Sanhai prin Caucaz pina in Grecia si Serbia sau Ungaria.

Update in propaganda national-comunista chineza

Ceausescu al nostru a fost un reprezentant negativ al nationalismului romanesc de extrema stanga, sustinut de un aparat foarte scump dar nu fidel ideologiei lui. Presedintele Xi, a preluat invataturile din cartea lui Mao prin care Partidul are intotdeauna dreptate si nu poate fi contrazis la fel dupa cum orice incercare de critica sau de nesubordonare, inseamna tradare si ca atare respectivii vor fi aspru pedepsiti.
Legaturile cu strainii, prezenta unor organizatii internationale in China care nu respecta „ordinea populara“, au fost amenintate cu expulzarea (este cazul Adidasului si a altor concerne producatoare de textile sau producatoare de parfumuri) astfel incat „tot ce misca“ in China se afla sub controlul autoritatilor si al spionajului intern.

„Partidul a fost ales de popor“ spune Xi pentru a argumenta pozitia comunistilor in ciuda faptului ca zeci de milioane de chinezi isi vor fi adus aminte de grozaviile suferite in timpul lui Mao, cand „reformele“ respective au costat viata a cca 80 de milioane de oameni in timp de pace! Imi amintesc astazi de „simpatiile“ unor politicieni romani fata de chinezi, si, ma gandesc in primul rand la ex PM Victor Ponta care isi dorea sa fim alaturi de ei.
Azi, chiar si cei mai vajnici sustinatori ai unei politici pro-chineze (cu aservirea iminenta), isi vor retrage conceptele intrucat sunt convins ca, au receptionat mesajele de la vecinii noastri sarbi si unguri, pacaliti si nemultumiti de afacerile dezavantajoase cu Beijingul.