19.5 C
București
2023 octombrie 2

Raportul presedintilor din lumea (anti) globala

RECOMANDARI

- Advertisement -

In timp ce sefii marilor state occidentale, ne asigura de cooperare si solidaritate in combaterea „raului“ venit din est atit cu pandemia cit si cu amenintarile militare, am receptionat noi mesaje referitoare la intensificarea propagandei si a activitatii contrainformative a Moscovei si a Beijingului.
La Paris, Berlin sau Bruxelles, retorica politica este defensiva in brutala contradictie fata de atacurile ideologice si mediatice transmise poporului chinez si rus de catre liderii lor.
De la Washington, primim din raportul presedintelui Biden dupa 100 de zile de guvernare la Casa Alba, intarirea parteneriatelor simbolizate perfect cu sloganul „America is back“.

Intilnire la Paris intre Macron si Steinmeier

Un dialog la nivel inalt s-a desfasurat in aceasta saptamina intre Presedintii Frantei si Germaniei in urma caruia ambii au reconfirmat eforturile comune in lupta contra pandemiei care asigura independenta farmacologica a UE fata de santajele medicale ale Chinei si Rusiei.
„Franta este cel mai important partener al Germaniei“ a subliniat presedintele Macon in cadrul conferintei de presa, astfel incit intelegem acum rolul determinant al RFG-ului in relatiile europene, legitimate acum de OK-ul Curtii Constitutionale de la Karlsruhe pentru inceperea operatiunii de impartire a celor 750 miliarde € catre membrii UE.
Franta este una din marile profitoare ale ajutorului european alaturi de Italia si Spania, iar dincolo de cele peste 100 miliarde venite de la Bruxelles, exista programul Macron cu investitii in valoare de alte 100 miliarde €, folosite in domeniul climei, a digitalizarii administrative, si, a instruirii.
Acesta este telul celor doua mari puteri occidentale care formeaza celebra axa Paris-Berlin (via Bucuresti) ceea ce determina (speram) o crestere a bunastarii noastre.
Pandemia a dezvoltat si mai mult relatiile intre Franta si Germania gratie prieteniei puternice dintre presedintele Macron cu cancelara Angela Merkel.

Raportul lui Putin

Parca cineva a programat in computer, reactia tarului de la Kremlin cu noul proiect de TV ruseasca in RFG exact dupa incheierea dialogului de la Paris intre presedintii Macron si Steinmeier.
Deloc intimplator, „fabrica de gindit“ a colegilor fostului spion de la Dresda, a aruncat in publicul occidental noua ghiulea mediatica lansata de Moscova prin infiintarea unui post de TV care sa transmita in limba germana „ceea ce le lipseste nemtilor“, spunea Putin acum citeva zile.
Asadar, o televiziune finantata de rusi cu sloganul „money no subject“ in cadrul careia vor lucra
cca 200 de angajati platiti cu 80.000 € pe an ceea ce inseamna salarii mari pe masura misiunii de importanta ideologica si propagandistica.
Joburile „redactorilor“ bine alesi si „acoperitii, au ca scop, blocarea stirilor si comentariilor critice la adresa lui Putin si a gastii lui de oligarhi in contextul Nawalny dar si al Ucrainei dupa amenintarile miliatare inregistrate timp de 4 saptamini.
In fond, asistam la o folosire a armelor „soft power“ pentru a contracara idelogic Germania chiar la ea acasa printr-o arma mediatica de mare efect, menita sa discrediteze atit presa cit si politica de la Berlin.
In urma conflictului militar, diplomatic si cibernetic, avem acum un razboi al presei, desfasurat atit de postul Kremlinului „TV Russia Today“ precum si cu noua TV, care va incepe sa functioneze la sfirsitul anului 2021 cu conditia ca rusii sa primeasca licenta de la autoritatile federale.
Extinderea propagandei rusesti in Occident, atinge o noua dimensiune dupa ce atit in SUA cit si in Marea Britanie „Russia Today“ transmite fara a fi bruiate emisiunile ordonate de Moscova.
Nu la fel procedeaza rusii cu Radio Liberty/Radio Europa Libera ,finantate de catre Congresul american pentru teritoriul ex-URSS, a caror emisiuni sunt bruiate de oamenii lui Putin.
Sunt convins ca daca noua televiziune ruseasca va emite in Germania, monitorizarea programelor va fi obiectul de munca al Serviciului de Contrainformatii care va raporta direct Berlinului.i.
Deasemenea, sunt curios sa aflu cum (daca)vor aborda redactiile TV subiectele explozive precum afacerea Nawalny, protestele din Rusia, blocarea unor platforme pe internet sau raporturile Est-Vest din noul Razboi Rece, trecut acum pe frontul mediatic usor de manipulat.

Raportul (de)secretizat contra Presedintelui Erdogan

O bomba a explodat in Turcia, „trasa“ de Opozitia parlamentara care a descoprit tunul dat statului cu 128 de miliarde $ de catre Sultanul din Ankara. Banii au disparut din fondul de rezerva al Bancii Centrale in conditii dubioase ceea ce a reprezentat un motiv de maxima urgenta a partidului CHP din Opozite pentru interpelarea majoritatii membrilor din partidul AKP al lui Erdogan.
Unde sunt banii?
Intr-o prima reactie nervoasa a Puterii, suma enorma ar fi fost transferata in strainatate pentru plata unei datorii externe! Catre cine, nu se stie.
Intr-o a doua incercare de explicatie oficiala, cheltuirea banilor ar fi acoperit costurile in lupta contra pandemiei pentru salvarea populatiei iar restul se gasesc in Banca Centrala a Turciei. afirma oamenii lui Presedintelui.
Enervat peste masura de insistenta grupului parlamentar din Adunarea Nationala care a afisat bannere cu cifra „128“, Erdogan a dat ordin Politiei si Justitiei, sa pedepseasca pe fiecare cetatean interesat sau angajat in aceasta actiune de PR contra statului.
Se vorbeste despre un credit din Katar pentru cosmetizarea rezervelor de stat in timp ce Erdogan evita orice tema pe efectele pandemiei (combatute ineficient) de pe urma careia mor 300 de pacienti la o rata de 60.000 de infectari pe zi.
In aceste conditii dramatice influentate si de o rata de 30% a somajului , cresterea bugetului militar la cifra de 60 de miliarde €, apare drept o alta aberatie a autocratului de la Ankara.

„America is back“ declara Joe Biden

In raportul prezentat Congresului privitor la activitatea dupa primele 100 de zile la Casa Alba democratul presedinte, si-a indeplinit promisiunile electorale.
Cifra cu 100 de milioane de vaccinari ale cetatenilor este intr-adevar impresionanta la fel ca si pachetul de refacere economica in valoare de 1,9 bilioane $, folosit pentru protectia climei generatoare de noi joburi, si, refacerea infrastructurii mai ales in zonele subdezvoltate ale SUA.
„American Jobs Plan“ va fi (poate) solutia pentru iesirea din marea depresie cauzata de pandemie care va echilibra intrucitva scindata societate atit din punct de vedere social cit si politic.
In plan extern presedintele Biden, a reconfirmat imediat aliantele militare si politice cu europenii astfel incit a produs mari dureri de cap la Moscova si Beijing.
La Casa Alba, exista insa„ a German Problem“ cu cancelara Merkel care sustine pozitia de forta a SUA in context politic, schimbind macazul atunci cind este vorba de legaturile comerciale cu China sau Rusia .Ea nu poate renunta la 200 miliarde € din piata chineza dupa cum nu poate inchide gazoductul rusesc North Stream 2 ceea ce nu place deloc americanilor. Va domina Economicul Politicul in jocul global?

- Advertisement -

PE ACELASI SUBIECT

Ultimele stiri

Facebook