1.9 C
București
2023 decembrie 1

Putin ameninta si jigneste Occidentul

RECOMANDARI

- Advertisement -

Intr-un discurs rostit zilele trecute, presedintele rus, Vladimir Putin a avertizat Occidentul ca tara sa va raspunde asimetric, rapid si dur daca trupele NATO vor continua manevrele militare de la granita Ucrainei. Timp de o ora si jumatate, liderul de la Kremlin a prezentat situatia exclusiv din punctul de vedere al victimei care este nevoita sa se se apere:

“Asa cum spunea Kipling, in jurul unui tigru, exista tot felul de maimute care se agita”, a adaugat el, denuntand astfel sanctiunile internationale adoptate impotriva Rusiei, sustinand ca acestea sunt „ilegale” si luate de anumite tari „pentru a impune vointa altora”.

Ce a lipsit din discursul tarului, au fost tocmai explicatiile privind soarta lui Aleksei Navalnii, incarcerat si aflat intr-o stare medicala extrem de precara si care risca sa moara oricand. Nimic despre desfasurarea a zeci de mii de militari rusi la frontiera cu Ucraina ori despe actele de spionaj si de amestec in alegerile interne din diferite state ale UE si din Statele Unite. Liderul rus a tacut si in legatura cu recentul scandal diplomatic dintre Moscova si Praga, izbucnit dupa ce Cehia a descoperit ca agenti ai Gru au fost implicati in provocarea unei explozii la un depozit de munitii.

In ultimii ani, Rusia a fost implicata in numeroase scandaluri de spionaj cu numeroase tari din Europa. Moscova a sustinut mereu ca nu are nicio vina si le-a catalogat drept „actiuni rusofobe”. Probele demonstreaza insa ca Rusia se deda constant la o serie de activitati ostile impotriva Occidentului si aliatilor sai, cum ar fi atacuri chimice si informatice, activitati de dezinformare si propaganda, amestec in treburi interne, sabotaje si destabilizari etc.

- Advertisement -

PE ACELASI SUBIECT

Ultimele stiri

Facebook