13.5 C
București
2023 octombrie 3

Posibilitatea ca SarsCov 2 sa fi fost produs in laboratoarele din Wuhan nu mai poate fi cenzurata de giganții cibernetici

RECOMANDARI

- Advertisement -

Gigantul hightech Facebook a anunțat miercuri că nu va mai interzice postările care sugerează că COVID-19 a fost creat de om, în contextul în care președintele Biden și alți oficiali au cerut o investigație suplimentară privind originile pandemiei.

„Având în vedere investigațiile în curs de desfășurare privind originea COVID-19 și în urma consultării cu experți în domeniul sănătății publice, nu vom mai elimina din aplicațiile noastre afirmația conform căreia COVID-19 este fabricat de om”, a declarat un purtător de cuvânt al Facebook într-un comunicat.

Wall Street Journal a relatat că trei cercetători de la Institutul de Virusologie Wuhan din China au prezentat simptome suficient de grave pentru a solicita tratament în spital. O fișă informativă anterioară a Departamentului de Stat a menționat că cercetătorii aveau „simptome care corespund atât Covid-19, cât și unei boli sezoniere comune”.

Presedintele american, Joe Biden a declarat că i-a cerut consilierului său pentru securitate națională să elaboreze un raport privind originile virusului, inclusiv posibilitatea ca acesta să fi apărut în urma unui accident de laborator, la scurt timp după ce a devenit președinte. Biden a precizat că a cerut oficialilor serviciilor de informații să prezinte un raport cu privire la concluziile lor în termen de 90 de zile.

Facebook și alte platforme de socializare s-au confruntat cu presiuni din ambele părți ale culoarului în ceea ce privește politicile lor privind conținutul COVID-19. Parlamentarii democrați au făcut presiuni asupra platformelor pentru a lua măsuri drastice împotriva răspândirii „dezinformării”, în timp ce republicanii au acuzat companiile de înăbușirea dezbaterilor deschise, inclusiv a discuțiilor privind teoria scurgerilor din laborator.

- Advertisement -

PE ACELASI SUBIECT

Ultimele stiri

Facebook