8.5 C
București
2023 decembrie 1

“Omul asta nu a coborat din cer, nu a venit din rai si nu este mesagerul lui Isus Hristos!” Cine este patriarhul Kiril?

RECOMANDARI

- Advertisement -

“Omul asta nu a coborat din cer, nu a venit din rai si nu este mesagerul lui Isus Hristos. Este cunoscut ca mitropolitul rus al tutunului. Din 1996, el a exportat tigari fara accize de 14 miliarde de dolari. De atatia bani -14 miliarde de dolari, a vandut acest smecher, si de 4 miliarde de dolari -vin pentru nevoile bisericii.” ( vicepremierul Bulgariei Valeri Simeonov 2018)

In pasaport, se numeste Vladimir Gundyaev si in ciuda juramantului de castitate si saracie intru Hristos, este miliardar, provine din temutul KGB, s-a ocupat dupa 1990 cu vanzari de tutun, alcool si carburanti si din cauza activitatilor sale, organizatiile non-profit au fost scutite de plata taxelor la stat.
Kiril este pasionat de jocuri la Bursa, curse auto, schi alpin si de reproducerea a rase exclusive de caini, detine vile in Elvetia si este proprietarul unui penthouse, cu vedere la Catedrala Hristos Mantuitorul din Moscova.

Patriarhul Rusiei a absolvit cu onoruri Academia spirituala de la Leningrad in 1969. Un an mai tarziu a obtinut diploma de master, devenind secretar personal al Mitropolitului Nicodim, Directorul de Relatii Externe al Bisericii Ortodoxe Ruse.
In 1972 este racolat de KGB si primeste numele de cod „Mihailov” . Din acel moment, Kiril a devenit fata Bisericii Ortodoxe in toate calatoriile dinOccident. Kirill/Gundyaev/Mihailov a devenit apoi mult mai implicat in relatiile BOR cu tarile din Orientul Mijlociu, iar in 1975, la un forum in Nairobi, a aparat Uniunea Sovietica si a blamat scrisorile disidentilor, facand declaratii istorice precum ca oamenii de credinta nu au fost niciodata persecutati si nu au existat abuzuri ale drepturilor omului bazate pe religie in URSS.

In 1991, anul in care Uniunea Sovietica s-a destramat, Kiril devine.mitropolit si incepe sa dezvolte afaceri, mai degraba profane, decat lucrari duhovnicesti. In 1996 a devenit membru al consiliului de administratie al bancii „Peresvet”, responsabil pentru deservirea intereselor financiare ale Bisericii Ortodoxe Ruse. Infiinteaza organizatia non-profit „Nikita”prin care deruleaza importuri de tutun si alcool, ajungand sa detina o avere de peste 4 miliarde de dolari.
Patriarhul Kiril s-a implicat activ si in conflictul din Ucraina, sustinand necesitatea salvarii rusilor din afara granitilor Rusiei in aceeasi termeni in care vorbea Hitler in 1938 despre necesitatea salvarii nemtilor. Apologia razboiului promovata de Patriarhia Moscovei s-a facut in temeiurile asa-numitului Sobor Rusesc Popular Mondial (SRPM), o entitate stranie din punct de vedere bisericesc, dar pe care o prezideaza Patriarhul Moscovei si al intregii Rusii, Kiril.

Iata cum este definita aceasta entitate paracanonica pe site-ul Patriarhiei Moscovei:
“Soborul Rusesc Popular Mondial (SRPM) este cel mai insemnat for civic din Rusia. El exista din 1993 si in decursul anilor este platforma civica si locul de intilnire a oamenilor care, indiferent de vederile politice, sint uniti de un singur tel – grija pentru prezentul si viitorul Rusiei, are un rol insemnat in formarea societatii civile. La sedintele lui participa traditional reprezentantii tuturor ramurilor puterii statale, liderii asociatiilor civice, liderii organizatiilor religioase traditionale din Rusia, conducatori de armata si ai altor structuri de forta a Federatiei Ruse, profesorii si studentii celor mai mari institutii de invatamint din tara, savanti si oameni de cultura, delegati ai comunitatilor ruse din strainatatea apropiata si indepartata, multi reprezentanti ai tineretului”.

- Advertisement -

PE ACELASI SUBIECT

Ultimele stiri

Facebook