Moldova cu fata spre UE! Partidul Maiei Sandu castiga alegerile cu 55%!

In urma alegerilor parlamentare anticipate din Republica Moldova, Partidul Actiune si Solidaritate (PAS) a obtinut 48,09 % dintre voturi, Blocul electoral al Comunistilor si Socialistilor (BECS) 30,65%, Partidul Sor 6,43%, iar Blocul electoral Renato Usatii 4,30%, potrivit datelor preliminare transmise, duminica seara, de Comisia Electorala Centrala din Republica Moldova. Dupa centralizarea a 95,02% dintre procesele verbale, reprezentand un numar total de 1.282.088 de voturi, Comisia Electorala Centrala din Republica Moldova a transmis ca s-au inregistrat urmatoarele rezultate:

Partidul Actiune si Solidaritate (PAS) 48,09 % dintre voturi;

Blocul electoral al Comunistilor si Socialistilor (BECS) 30,65 %;

Partidul Sor 6,43 %;

Blocul electoral Renato Usatii 4,30 %

Comisia Electorala Centrala precizeaza ca rezultatele scrutinului poarta un caracter preliminar, pana la prezentarea, la CEC, a documentelor electorale in original.

La alegerile de duminica au participat 1,47 milioane de alegatori, respectiv 48 la suta. In sectiile din strainatate s-au prezentat la urne peste 205 mii de alegatori. In cele 41 sectii de votare constituite pentru cetatenii cu drept de vot din localitatile din stanga Nistrului au votat circa 30 mii de alegatori.