4.2 C
București
2023 noiembrie 29

Iohannis i-a atitudine la Consiliul European pe tema certificatului digital

RECOMANDARI

- Advertisement -

Presedintele Klaus Iohannis a participat, joi, la reuniunea Consiliului European, in format de videoconferinta, context in care a facut un apel catre liderii europeni in favoarea apararii, consolidarii si unitatii Uniunii Europene, subliniind ca aceasta se afla intr-o situatie dificila din cauza pandemiei de COVID-19.

Referitor la propunerea facuta de Comisia Europeana privind infiintarea unui certificat digital, presedintele Klaus Iohannis a reiterat necesitatea ca acesta sa nu creeze discriminari intre cetatenii UE, informeaza un comunicat al Administratiei Prezidentiale.

„In cadrul interventiei sale, presedintele Klaus Iohannis a subliniat ca Uniunea se afla intr-o situatie dificila din cauza pandemiei de COVID-19. In acest context,pPresedintele Romaniei a facut un apel catre liderii europeni in favoarea apararii, consolidarii si unitatii Uniunii. (…) Presedintele Romaniei a exprimat sprijinul pentru propunerea recenta a Comisiei Europene cu privire la autorizarea exportului de vaccinuri, facand apel insa la prudenta in utilizarea acestui mecanism, astfel incat sa nu fie afectat comertul liber. Referitor la propunerea facuta de Comisia Europeana privind infiintarea unui certificat digital, presedintele Klaus Iohannis a reiterat necesitatea ca acesta sa nu creeze discriminari intre cetatenii UE. Presedintele Romaniei a subliniat ca aceste certificate ar trebui utilizate numai in scopuri medicale si fara sa afecteze libertatea de miscare in interiorul Uniunii”, arata sursa citata.

- Advertisement -

PE ACELASI SUBIECT

Ultimele stiri

Facebook