21.6 C
București
2023 septembrie 27

Intr-un simulacru grosolan, dictatorul sirian Bashar al-Assad a castigat al patrulea mandat de presedinte.

RECOMANDARI

- Advertisement -

Bashar al-Assad a castigat, cu 95,1% dintre voturi, al patrulea mandat de presedinte al Siriei. Presedintele Parlamentului, Hammouda Sabbagh, a declarat intr-o conferinta ca prezenta la vot a fost de 78,6%.
Cei doi contracandidati ai lui, Abdullah Salloum Abdullah si Mahmoud Ahmed Mari, au primit 1,5%, respectiv 3,3% dintre sufragii.

Opozitia democratica din Siria a numit aceste alegeri „o farsa”, in timp ce Statele Unite si tari europene au sustinut ca nu au fost libere sau corecte. Assad a fost de parere ca opinia Vestului nu conteaza „deloc”.

Siria este devastata de un conflict inceput in urma cu zece ani, care a erupt dupa ce guvernul lui Assad a raspuns violent la protestele pro-democratie. In urma luptelor, au murit cel putin 388.000 de oameni si mai mult de jumatate dintre locuitori si-au parasit locuintele, intre acestia 6 milioane devenind refugiati.

Yahya al-Aridi, purtator de cuvant pentru Syrian Negotiation Commission, a spus ca a reprezentat „sfidare fata de poporul sirian”.
„Este o decizie a guvernului, ajutat de Rusia si Iran, de a ucide procesul politic. Este o continuare a tiraniei”, a spus el.

Ministerele de Externe din Franta, Germania, Italia, Marea Britanie si SUA au transmis impreuna, inaintea votului, ca alegerile sunt „ilegitime”si au spus ca nu vor fi „nici libere, nici corecte” fara supervizarea Natiunilor Unite.

- Advertisement -

PE ACELASI SUBIECT

Ultimele stiri

Facebook