4.1 C
București
2023 noiembrie 26

Intalnire strategica privind Rail2Sea si Via Carpathia

RECOMANDARI

- Advertisement -

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, l-a primit, joi, pe Eric Stewart, presedintele executiv al Consiliului de Afaceri Romano-American (AMRO), cu ocazia vizitei pe care o delegatie a AMRO o desfasoara in Romania, discutiile vizand proiecte strategice regionale, a informat MAE, printr-un comunicat de presa transmis AGERPRES.

La intalnire a participat si Henry Homans, vicepresedinte al AMRO.

In cadrul intalnirii, au fost abordate si modalitatile concrete de promovare a obiectivului comun de dezvoltare a parteneriatelor, investitiilor si schimburilor comerciale intre Romania si SUA. A avut loc un schimb de vederi cu privire la proiectele strategice prioritare regionale promovate de Romania pentru conectarea nordului si sudului regiunii celor Trei Mari, Rail2Sea si Via Carpathia, inclusiv in ceea ce priveste importanta implicarii sectorului privat american si a Administratiei SUA in concretizarea acestora.

Ministrul Aurescu a evidentiat „importanta strategica a extinderii prezentei economice a SUA in Romania si in regiune, pentru a ajunge cel putin la nivelul de excelenta atins in cooperarea politico-militara si de securitate”, a precizat MAE. Presedintele AMRO si-a aratat disponibilitatea de a prezenta aceste proiecte companiilor americane majore active in domeniul infrastructurii.

Seful diplomatiei romane a vorbit si despre temele cu relevanta transatlantica abordate la reuniunea ministrilor de Externe NATO si a Consiliului Afaceri Externe, la care a participat in ultimele zile la Bruxelles. El a amintit intrevederea pe care a avut-o cu secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, ocazie cu care au fost abordate aspecte de interes prioritar in ceea ce priveste Parteneriatul Strategic dintre Romania si SUA.

Potrivit MAE, Bogdan Aurescu a evidentiat prioritatea Guvernului in ceea ce priveste aderarea tarii noastre la Organizatia pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OECD), obiectiv sustinut constant de catre AMRO si relevant pentru investitorii straini si partenerii externi ai companiilor din Romania.

Eric Stewart a transmis aprecierea AMRO pentru programul dens de intalniri cu sectorul privat, ministere si institutii guvernamentale romanesti pe care delegatia le-a avut in cursul vizitei in Romania, „care se prefigureaza a fi una de succes”, se arata in comunicat. De asemenea, el a confirmat intentia AMRO de a sustine, in dialogul cu Administratia SUA, necesitatea consolidarii cooperarii cu Romania, inclusiv in domeniul economic, si a sustinerii candidaturii Romaniei la OECD.

- Advertisement -

PE ACELASI SUBIECT

Ultimele stiri

Facebook