3.6 C
București
2023 noiembrie 29

Intalnire de gradul zero: Biden si Putin vor participa la un summit bilateral, in luna Iunie, cel mai probabil, in Elvetia

RECOMANDARI

- Advertisement -

Situatia din Orientul Mijlociu, tensiunile din estul Ucrainei si avansul tehnologic al Chinei, cele trei mari probleme geopolitice care reclama prezenta SUA l-au facut pe presedintele Biden sa solicite un summit restrans alaturi de Vladimir Putin. Jurnalistii rusi de la Kommersant, citand surse guvernamentale, precizeaza ca Elvetia va gazdui intalnirea celor doi presedinti.

Va fi extrem de interesant acest summit bilateral, mai ales din perspectiva lui Putin, pe care Joe Biden il cataloga in Martie drept “ucigas”, fapt ce a determinat Moscova sa-si recheme ambasadorul de la Washington pentru consultari.

Potrivit Casei Albe, diferendele dintre Washington si Moscova ar trebui rezolvate inainte de o astfel de intalnire. Kremlinul a declarat ca studiaza posibilitatea desfasurarii unui summit. Ministrul rus de externe Sergei Lavrov si secretarul de stat american Antony Blinken urmeaza sa poarte discutii la sfarsitul acestei saptamani in Islanda.

- Advertisement -

PE ACELASI SUBIECT

Ultimele stiri

Facebook