Imaginea Romaniei liberale: Haos la Bucuresti!

Evaluata drept un exemplu de stabilitate executiva in Europa de Est, Puterea actuala a Romaniei a esuat lamentabil atat in managementul de la Palatul Victoria cat si cel de la Cotroceni.

Situatia din Capitala, arata adevarata imagine politica a membrilor de partid sau din parlament, bazata pe o mentalitate de casta cu puternice interese materiale si de forta.

Alesii poporului, au uitat de promisiunile electorale facute in campanie pentru a se concentra acum pe beneficiile castigatorilor, si, pe  pierderile invinsilor.

Speculatiile, santajele si minciunile reintregesc instrumentarul de lucru al Puterii si Opozitiei in lupta oarba pentru (in)stabilitatea politica a Romaniei.

In fond nimic altceva la Bucuresti fata de aceleasi comportari antipopulare de la Viena sau Berlin unde un ex PM Sebastian Kurz, a mintit Austria, sau un viitor cancelar german Olaf Scholz, promite marea cu sarea, uitand sa anunte electoratul ca, nu sunt bani in casierie pentru reforma promisa.

Reactii internationale dupa scenariul presedintelui Klaus Iohannis

Dacian Ciolos „marioneta“ Cotroceniului?

„Este o actiune de compromitere pentru Dacian Ciolos“ comenteaza observatorii de limba germana, avand in vedere viitoarele alegeri prezidentiale din Romania unde PNL, ataca frontal Cotroceniul.

Capcana construita de catre presedintele Iohannis, are ca scop eliminarea lui Dacian Ciolos din competitie pe fondul unui eventual (sperat) insucces al sefului fractiunii parlamentare europene de la Renew.

Scenariul gandit cu o puternica tenta de diversiune (liberala) pentru securizarea candidatului PNL la prezidentiale, il pune pe seful de la Cotroceni intr-o lumina foarte difuza.

Pe de o parte a fost decorat cu ordinul Carol cel Mare de la Aachen, avand contributii importante la unitatea Europei iar pe de alta parte, asistam la un joc “la doua capete“ in politica interna a lui Klaus Iohannis.

Implicarea Presedintelui in conflictele partinice, nu a linistit atmosfera ba mai mult, a complicat situatia prin aparitia unor critici aspre in presa germana care ani de-a randul i-a facut un lobby foarte favorabil.

Efectul actiunii ca atare, finalizat chiar cu caderea guvernului Citu, a dat posibilitatea unor comentatori germani de a-l face responsabil chiar pe Klaus Iohannis drept principal vinovat al esecului de la Bucuresti.

Topul acestui management defectuos, il reprezinta sustinerea ex PM Citu in blocajul schimbarilor democratice incepand chiar cu reforma lui Stelian Ion din Ministerul Justitiei.

Jocul hazardat al lui Klaus Iohannis, poate crea premizele unui succes al lui Dacian Ciolos la viitoarele prezidentiale, estimeaza comentatorii politici din Occident.

Teatru absurd in Parlament

Respingerea partidelor populare (PSD/PNL) in vederea preluarii guvernarii dupa gonirea lui Florin Citu, ofera UE inca un exemplu de lipsa a responsabilitatii politice in rezolvarea crizei de la Bucuresti. Paradoxal in toate aceste conflicte politice, nu am auzit un cuvant despre cetateni si cetatene sau despre preferintele lor, legate de un viitor PM!

Posibilitatea ca tocmai formatiunile mici din parlament sa formeze noul guvern, arata cinismul promovat de PSD/PNL care arunca responsabilitatea politica in tabara satelitilor lor.

Cum este posbil ca un partid de (extrema) stanga, sa se alieze cu un partid de dreapta in cadrul unui boicot guvernamental? se intreaba observatorii din UE.

Aceasta logica destructiva, nu este bine primita la Bruxelles unde grijile sunt mari cu Ungaria si Polonia la care a „aderat“ in mod nesperat si Romania.