11.9 C
București
2023 decembrie 2

Hai cu degakebizarea… Romania are 3000 de generali. Cu atata carton presat la indemana am putea executa tot atatea… Trabanturi

RECOMANDARI

- Advertisement -

Din 40.000 de militari profesionisti ai Armatei romane, 3000 sunt generali. Ai zice ca tara noastra se afla intr-un razboi permanent de 30 de ani, daca a fost nevoie ca trei presedinti sa semneze pe banda rulanta atatea avansari in grad, toate soldate cu salarii si pensii, extrem de nesimtite!

Scuzati-ma, dar ce fapte de vitejie au probat toti acesti privilegiati ai sistemului? Poate putini civili stiu ca odata avansat de la gradul de colonel, salariul se tripleaza si iesire la pensie se prelungeste cu inca 1O ani. Pensia unui galonat, de regula supraponderal si instruit in scoala sovietica este de aproximativ 14.000 lei/ luna.
Nu discutam aici de militarii romani implicati in teatrele de operatiuni din Afganistan, Irak, Kosovo, care chiar au facut cinste acestei tari, si care au primit solde mult mai mici decat generalii de carton ai Romaniei, care in afara de osanza si aghioase nu au produs nimic relevant care sa justifice un asemenea grad inalt.
Acum, in situatia atat de complicata de la granita cu Ucraina, poate vedem si intelegem ce fac 3000 de generali cu pensii speciale. Sau macar sa acceptam pana la urma ca intre sistemul romanesc si cel sovietic nu exista prea mari diferente, desi suntem din 2004 membri NATO…
Hai odata cu dekaghebizarea Romaniei…

- Advertisement -

PE ACELASI SUBIECT

Ultimele stiri

Facebook