8.5 C
București
2023 noiembrie 25

G7 vs Rusia

RECOMANDARI

- Advertisement -

Duminica, ministrul apararii din Marea Britanie, Dominic Raab a anuntat ca cele mai bogate sapte state ale lumii (G7) vor analiza propunerea de stabilire a unui mecanism de raspuns rapid pentru a contracara propaganda si dezinformarea prin care Rusia vrea sa destabilizeze Occidentul.

Raab a precizat ca Regatul Unit, care in acest an detine presedintia prin rotatie a G7, le va propune celorlalte state participante sa cada de acord asupra unui mecanism comun de riposta rapida pentru a contracara razboiul Hibrid practicat de Moscova impotriva membrilor NATO si ai UE. “Astfel, atunci cand vedem ca apar astfel de minciuni si propaganda sau stiri false, nu putem sa reactionam doar individual, ci trebuie sa furnizam o riposta pentru oamenii acestei lumi libere si, ca sa spunem adevarul, si pentru cei din Rusia sau China ori restul lumii”, a mai spus demnitarul britanic.

Pe de alta parte, Dominic Raab a afirmat ca deocamdata nu a fost luata o decizie privind acordarea statutului diplomatic deplin ambasadorului Uniunii Europene la Londra, Joao Vale de Almeida.” Suntem pragmatici legat de aceasta chestiune. Ne vom trata partenerii din UE cu tot respectul pe care in mod justificat il merita… asteptam cu nerabdare sa intoarcem pagina peste saga Brexit”, a explicat seful diplomatiei britanice.

- Advertisement -

PE ACELASI SUBIECT

Ultimele stiri

Facebook