1.5 C
București
2023 decembrie 1

Federatia Rusa si Republica Populara Chineza vor realiza un proiect comun de energie nucleara

RECOMANDARI

- Advertisement -

Xi Jinping si Vladimir Putin, au lansat miercuri, intr-o videoconferinta: „lucrarile de turnare a betonului in fundatiile” noilor reactoare ale centralelor nucleare de la Tianwan si Xudabao, construite in China in parteneriat cu agentia rusa Rosatom, se mentioneaza intr-un comunicat al Kremlinului.

Potrivit comunicatului, Rusia va construi in total patru noi reactoare, doua la centrala existenta de la Tianwan, ridicata impreuna cu Rosatom si care functioneaza deja din 2007, si alte doua la centrala de la Xudabao, aflata in constructie, iar Vladimir Putin a precizat ca noile reactoare urmeaza sa devina operationale in 2026-2028.

La eveniment au mai asistat din partea Rusiei vicepremierul responsabil cu energia, Aleksandr Novak, si directorul Rosatom Aleksei Lihacev. Lucrarile incepute miercuri sunt urmarea unor acorduri semnate in 2018, in timpul unei vizite a lui Vladimir Putin la Beijing, si care potrivit media ar avea o valoare de 2,9 miliarde de dolari.

China dispune in prezent de 50 de reactoare nucleare functionale si alte 17 se afla in constructie, pentru a contribui la satisfacerea nevoilor de energie ale populatiei sale de 1,4 miliarde, energia nucleara reprezentand in momentul de fata circa 5% din total

- Advertisement -

PE ACELASI SUBIECT

Ultimele stiri

Facebook