
Administratia de la Kremlin si-a propus sa testeze viteza de reactie SUA si UE cu privire la chestiunea ucraineana, comasand mii de soldati si tehnica militara de razboi la frontiera ruso-ucraineana. In acest sens, vineri, Ministerul rus al Apararii a anuntat ample manevre militare care sa descurajeze un posibil atac cu drone al NATO.
Dupa un armistitiu de aproximativ 6 luni, fortele separatiste si armata ucraineana au reinceput ostilitatile. Din Ianuarie pana in prezent, 30 de militari ucrainieni au fost ucisi in confruntari. In asemenea context tensionat, SUA a promis sprijin neclintit acordat Kievului, iar Germania si Franta care au rol de mediator in acest conflict declansat de Moscova dupa anexarea Crimeei, au facut apel la descaladarea imediata a conflictului, prin incetarea focului si a incursiunilor separatistilor in teritoriile controlate de armata ucrainiana, reafirmand sprijinul european pentru suveranitatea independenta si integritatea teritorial-administrativa a Ucrainei.
In razboiul din estul tarii, declansat in 2014 prin anexarea de catre rusi a Peninsulei Crimeea, si-au pierdut viata peste 13.000 de combatanti.