7.6 C
București
2023 noiembrie 25

Exercitiu de razboi al Armatei Romane: ploaie de foc cu rachete in largul Marii Negre

RECOMANDARI

- Advertisement -

In contextul tot mai tensionat de la granita estica a Ucrainei, Ministerul Apararii Nationale a prezentat duminica detalii despre exercitiul tactic cu trageri de lupta ”Bizonul Negru”, care a presupus o ”ploaie de foc asupra unor tinte aflate in largul Marii Negre”.


Planificat inca din 2020, exercitiul a fost aplicat de militarii Regimentului 52 Artilerie Mixta “General Alexandru Tell” din Barlad.
Oficialii Armatei Romane au dorit sa evalueze, si sa verifice nivelul de instruire al militarilor romani, deprinderile lor motrice si disponibilitatea de a rezista la efort fizic si psihic indelungat! La exercitiu au participat militari profesionisti din cadrul Fortelor Trestre, Fortelor Aeriene si Fortelor Navale.
„Exercitiul a inceput cu deplasarea tehnicii catre Poligonul Capu Midia si a continuat prin ocuparea pozitiei de tragere, pregatirea munitiei si executarea misiunilor de foc. Instalatiile ArPR au lansat proiectile reactive catre tinte dispuse in largul Marii Negre, iar la final militarii au raportat: misiune “indeplinita.” Se arata in comunicatul MAPN.

- Advertisement -

PE ACELASI SUBIECT

Ultimele stiri

Facebook