1.5 C
București
2023 decembrie 1

Dronele de 6000 de dolari care pot rapune tancurile de milioane ale lui Putin

RECOMANDARI

- Advertisement -

Guvernul Statelor Unite a confirmat ca va livra Ucrainei 100 de drone „kamikaze” Switchblade. In ultimele convorbiri avute cu liderul de la Casa Alba, Joe Biden, presedintele Ucrainei, Volodimir Zelensky, ar fi cerut rachete anti-nava, rachete sol-aer de mare altitudine, dar si drone sinucigase.

Produse de compania AeroVironment, aceste drone sunt de unica folosinta si sunt folosite doar de catre SUA. Vehiculele aeriene sunt lansate, iar apoi sunt prabusite impotriva unor tinte terestre. Modelele mai mici sunt suficient de mici pentru a fi carate intr-un rucsac, fiind extrem de dificil de doborat cu mijloace de aparare anti-aeriana conventionale, relateaza go4it.ro.

Exista doua variante ale dronei, Switchblade 300 (greutate de 2,5 kg) si Switchblade 600 (23 kg). Prima este folosita impotriva infanteriei, iar a doua impotriva vehiculelor (tancuri, obuziere autopropulsate, lansatoare de rachete etc.).

Desi au facut prapad impotriva elicopterelor si aeronavelor de atac la sol precum Su-25, sistemele de tip MANPADS primite de ucraineni din Occident, precum Stinger, nu pot lovi avioane aflate la mii de metri altitudine.

Desi are deja drone performante, deja celebrele Bayraktar TB-2, Ucraina nu le mai poate folosi cu atat de mare succes ca la inceputul conflictului deoarece rusii au reusit, in cele din urma, sa isi instaleze sistemele de aparare anti-aeriana. In aceste conditii, Ucraina vrea drone „kamikaze” Switchblade, potrivit NBC News.

- Advertisement -

PE ACELASI SUBIECT

Ultimele stiri

Facebook