1.5 C
București
2023 decembrie 1

Declaratia Patriarhilor si a tuturor capilor bisericilor din Ierusalim privind violentele recente din Palestina

RECOMANDARI

- Advertisement -

“Noi, patriarhii si capii cultelor crestine din Ierusalim, subtem profund descurajati si ingrijorati de evenimentele sangeroase din Ierusalimul de Est.

Ne preocupa si ne intristeaza evolutiile ingrijoratoare de la Moscheea Al Aqsa, din cartierul palestinian Sheikh Jarrah, precum si cele din teritoriul aflat sub ocupatie, intrucat acestea incalca sfintenia locurilor sacre pentru cele trei religii ale Pacii: iudaism-crestinism-islam. Condamnam toate actiunile si gesturile care submineaza siguranta credinciosilor si demnitatea palestinienilor supusi evacuarilor fortate si care incalca toate rezolutiile internationale.

Caracterul special al Orasului Sfant, Ierusalim, cu Status Quo-ul existent, obliga toate partile sa pastreze si sa conserve principiile pacii si Fraternitatii intre toate popoarele Cartii Sfinte.

Consideram inacceptabile actiunile extremiste ale ambelor parti implicate in violente si atragem atentia lumii intregi asupra fragilitatii vietii in Ierusalim si imprejurarile sale.

Facem apel la Comunitatea Internationala si la toti oamenii de buna credinta sa intervina pentru a pune capat tuturor actiunilor provocatoare si sa se roage impreuna pentru Pacea Ierusalimului si a lumii intregi”

- Advertisement -

PE ACELASI SUBIECT

Ultimele stiri

Facebook