Acasă POLITIC China primeste o lovitura mortala chiar din interiorul cercului de putere de la Beijing

China primeste o lovitura mortala chiar din interiorul cercului de putere de la Beijing

0
China primeste o lovitura mortala chiar din interiorul cercului de putere de la Beijing

Regimul autoritaristului Xi Jimping arde la foc mocnit, confruntandu-se cu cea mai spectaculoasa defectare. Dong Jingwei, un politician chinez care a ocupat functiile de viceministru al securitatii statului si sef al contrainformatiilor in Ministerul Securitatii Statului a tradat regimul comunist din China si a fugit in SUA cu secrete care ar putea arunca in aer comunitatea internationala, printre care si activitatile din laboratorul din Wuhan, epicentrul raspandirii pandemiei de Sars-Cov-2.

In varsta de 57 de ani, oficialul chinez de rang foarte inalt a fugit in tabara inamica in Februarie 2021, iar jurnalustul american Adam Housley a dezvaluit ca Dong Jingwei impreuna cu alti demnitari importanti ai PCC au fost racolati de serviciile de intelligence, initial de catre FBI, apoi preluat de Directia de Informatii a Armatei SUA.

Dupa publicarea informatiei despre cea mai periculoasa Bresa de securitate a Chinei, pe retelele de socializare ale activistilor anticomunisti s-au inmultit speculatiile despre acest episod. The Times scrie ca Han Lianchao, un actvisit care a defectat in 1989 dupa masacrul din Piata Tiananmen, spune ca despre Dong s-ar fi discutat la intalnirea sino-chineza din Alaska. Asta s-a intamplat in martie, la o luna dupa zborul spre SUA. Conform acestuia, Wang Yi, ministrul de Externe chinez, le-ar fi cerut americanilor sa-l extradeze pe Dong. Cererea ar fi fost respinsa de secretarul de stat american, conform The Times. Un oficial de rang inalt din administratia de la Washington a negat ca o asemenea discutie ar fi avut loc in Alaska.
Surse americane au declarat pentru RedState ca oficialii chinezi chiar ar fi cerut extradarea lui Dong, dar ca Antony Blinken le-a spus ca Dong nu se afla pe teritoriul SUA.

Facebook