4.2 C
București
2023 noiembrie 29

„Bad Boys vs Good Boys“

RECOMANDARI

- Advertisement -

Intre conflictul din Orientul Apropiat si deturnarea avionului de catre presedintele Lukasenko, cred ca operatiunea terorista este mai periculoasa pentru noi europenii. Mai intii, remarc (nesiguranta) traficului civil in spatiul aerian, dublata de amenintarile din afara Aliantei Nord-Atlantice asupra a doi membrii din NATO.

Apoi, surprinde agresivitatea externa a dictatorului Lukasenko care deschide al doilea front (dupa cel intern) in confruntarea cu Lumea Libera. Dincolo de sustinerea neconditionata a aparatului sau represiv cu spionajul intern si extern, se simte implicarea (in)directa a lui Vladimir Putin in sustinerea „Zidului Belarusului“ contra Ucrainei si impotriva miscarilor de strada ale populatiei rusesti in lupta pentru statul de drept. Frica celor doi conducatori cu scoala sovietica la KGB, are explicatii (i)rationale atunci cind pedepsesc propriul popor, iesit la proteste pentru drepturile lui la libertate si bunastare.
„Bad Boys“ ca Putin, Xi, Kim Lukasenko sau Erdogan, recurg asadar la intregul arsenal de metode criminale pentru mentinerea puterii, a coruptiei si abuzului, blocind prin finantarea fortelor de represiune bunastarea populara.
„Bunii“ din democratiile occidentale/asiatice (parte dintre ei corijenti la comportare), sunt controlati de cele patru puteri ale statului de drept care asigura emanciparea nationala consfintita de constitutie.

UE/NATO in alerta

La Bruxelles, Berlin, Paris, Dublin si Vilnius, deturnarea avionului irlandez a creat o situatie neasteptata pentru (ne)siguranta traficului aerian civil.
Politicienii germani in frunte cu cancelara Merkel, sustin sanctiunile decise de catre ministrii de externe ai UE la Lisabona.
„Actul terorist si criminal al presedintelui Lukasenko“, a creat o solidaritate europeana garantata chiar de PM Viktor Orban.
Schimbarea temporara de atitudine a maghiarului trebuie pusa in contextul „intelegerii“ cu tarile de la Visegrad astfel incit polonezii, cehii si slovacii (toti anti-rusi), l-au convins de necesitatea unei solidaritati comunitare.
Urmare a sanctiunilor europene pentru interdictia de zbor prin Occident a companiei Belavia autoritataile de la Paris/Varsovia, nu au dat aprobarea de survolare a spatiilor respective unei curse pe ruta Minsk-Barcelona.

Conflict diplomatic intre Riga si Minsk

In capitala Letoniei se desfasoara campionatul mondial de hochei pe ghiata cu participarea a 16 echipe nationale printre care si aceea a Belarusului. Inaintea deturnarii avionului irlandez gazdele au montat steagurile participantelor in mai multe locuri publice ca simbol al evenimentului.
Dupa deturnarea avionului irlandez soldat cu arestarea bloggerului anti-Lukasenko primarul din Riga a dat dispozitie ca steagurile Belarusului sa fie schimbate cu acelea folosite de protestatarii care lupta pentru democratie si libertate.
Vendetta a urmat imediat la ordinul dictatorului care a expulzat pe membrii ambasadei letone din Minsk ceea ce inseamna un nou afront la adresa UE si NATO.
„Pedepsirea adversarilor“ sistemului de la Minsk ,nu s-a oprit doar la aceasta masura diplomatica, ci a fost urmata de boicotul ordonat de administratia preziedentiala la cumpararea unor marfuri produse de concernele Skoda si Nivea.
Ele sunt sponsori principali ai Federatiei Internationale de Hochei pr Ghiata, avind un glas puternic in decizia de retragere a dreptului de organizare acordat initial oficialilor din Minsk dupa reprimarile singeroase a pasnicilor protestatari.

Acord International incalcat de Lukasenko

Jucatorul de hochei pe ghiata Lukasenko (ca si Putin dealtfel), a dat o noua dovada de abuz si provocare internationala prin lezarea intelegerii semnate de catre 200 de state inclusiv Belarus la Chicago in anul 2000.
Acordul garanteaza aviatiei civile siguranta de zbor iar membrilor dreptul la interventii pentru securitatea nationala in cazul unor atacuri teroriste.

In asemenea situatii cele 200 de state care au ratificat Acordul, pot lua masuri speciale in vederea curatarii spatiului propriu aerian. Dar numai cu terorism dovedit! Explicatiile presedintelui Lukasenko, s-au dovedit a fi insa Fake News conform unor argumente hilare.

El a declarat in parlament ca, „bomba a fost pusa la Geneva de Hamas“ in ciuda faptului ca ruta a fost Atena-Vilnius iar teroristii din Palestina „au precizat ca operatiunea nu este pe stilul lor“. Apoi, a continuat cu o alta minciuna legata de „cererea pilotului irlandez de a ateriza la Minsk, astfel ca Belarus a fost obligat pentru siguranta cursei, sa-i aprobe solicitarea.Toate aceste fantezii de prost gust inghitite foarte greu de deputatii din Minsk, au sfirst cu un contra-argument oferit de ministerul transporturilor care „a dat dispozitie expresa de aterizare pe fondul unei amenintari cu o bomba la bordul avionului, intors de la granita letona spre Minsk.“

In concluzie gama variata de manipulari si diversiuni expusa de catre „teroristul criminal“ reprezinta un nou complex fata de occidentali si serviciile lor secrete, „pregatite sa atace Belarus“. „Unii vor sa rescrie istoria“, a spus „copy paste“ Lukasenko, preluind discursul anti-european al lui Putin, ambii fiind diagnosticati cu boala numita teoria conspiratiilor.

- Advertisement -

PE ACELASI SUBIECT

Ultimele stiri

Facebook