6 C
București
2023 noiembrie 28

232 de palestinieni si 12 israelieni si-au pierdut viata pana acum in inclestarile dintre Hamas si armata israeliana

RECOMANDARI

- Advertisement -

Exista o mare disproportie intre victimele israeliene si cele palestiniene, ca urmare a violentelor declansate pe 10 mai. Desi Hamas a lansat cateva mii de proiectile din Fasia Gaza spre diferite Tinte din sudul Israelului, majoritatea fiind interceptate de Scutul antiracheta Iron Dome, 12 evrei au fost ucisi, in comparatie cu 232 palestinieni care si-au pierdut viata in raidurile aeriene israeliene.

Continuarea tirurilor palestiniene si israeliene este ”inacceptabila”, a declarat joi in fata Adunarii Generale a ONU, secretarul general Antonio Guterres, care a lansat un apel la “incetarea imediata a confruntarilor”.

Dupa apelul presedintelui american Joe Biden pentru o ”detensionare” imediata si refuzul Washingtonului de a sprijini o rezolutie a Frantei la ONU, joi a intrat in scena Germania.
Seful diplomatiei germane Heiko Maas s-a deplasat in Israel, unde a vizitat locuri lovite de rachetele trase de militantii din Hamas. El a sustinut loviturile israeliene catre Gaza si a insistat pe ”dreptul la autoaparare” al Israelului, cerand o incetare rapida a ostilitatilor.

- Advertisement -

PE ACELASI SUBIECT

Ultimele stiri

Facebook