19.5 C
București
2023 septembrie 30

15.000 militari NATO vor face exercitii comune pe teritoriul Romaniei in perioada mai-iunie, 2021

RECOMANDARI

- Advertisement -

Pe fondul tensiunilor din zona Marii Negre, declansate de Miscarile de trupe rusesti la frontiera estica a Ucrainei, in perioada mai-iunie, anul curent, peste 15.000 de militari NATO vor face exercitii comune, pe teritoriul Romaniei. Programul comun se numeste „Dacia 21 Livex”, iar primele efective si echipamente militare au sosit in in tara noastra saptamana aceasta si sunt formate din 120 de militari britanici si 55 de vehicule din dotarea acestora. Coloanele militare, insotite de echipaje de politie militara, se vor deplasa sambata la sediul Brigazii 1 Mecanizate din Bucuresti, iar 20 aprilie, militarii se vor deplasa la Centrul National de Instruire Intrunita „Getica” din comuna Cincu, unde vor incepe procesul de instructie, in cooperare cu structuri ale Fortelor Terestre Romane.

Conform unui comunicat MAPN, “Exercitiile „Dacia 21 Livex” confirma capacitatea Armatei Romaniei de a-si angaja capabilitatile in operatii defensive, precum si disponibilitatea permanenta a structurilor aliate si partenere de a disloca rapid in tara noastra efective credibile pentru realizarea apararii in fata oricarei potentiale amenintari la adresa securitatii nationale.

Inca din luna Martie, insarcinatul cu afaceri al SUA la Bucuresti, David Muniz, a declarat ca prezenta Statelor Unite in Romania va fi ”foarte puternica” si ca exercitiile militare comune se vor inmulti in urmatorii ani. Muniz a mai spus ca in mai-iunie va fi organizat in Romania ”cel mai amplu exercitiu NATO din acest an”, adaugand ca ”in era COVID-19, acest fapt transmite un mesaj puternic celor care pun sub semnul intrebarii capacitatea NATO de a radpunde oricarui tip de provocari

- Advertisement -

PE ACELASI SUBIECT

Ultimele stiri

Facebook